Historia
Grünin hapahko vesi – Magnesian isosisko
Tämän päivän Magnesian historiallinen esikuva on harvinainen Grünin hapahko vesi, jota arvostettiin sen suotuisten vaikutusten takia jo 1800-luvulla.
- 1893: Grünin hapahkon veden keräämisen dokumentointia.
- 1899: Lähteen omistaja, Engelbert Zuleger, lähettää hapahkoa vettä joka puolelle maailmaa.
- 1902: Asiantuntijalääkärit puolustavat hapahkon veden suotuisia vaikutuksia ensimmäistä kertaa.
- 1928: Herra Löser vaimoineen aloittaa suurimman villityksen Grünin hapahkon veden parissa ja modernisoi pullotustehtaan.
- 1928: Legendaarinen Almbrünnlin majatalo perustetaan. Sen erikoisuus on loistava kahvi, joka luultavasti valmistettiin hapahkoon veteen.
- 1939: Toinen maailmansota alkaa. Joidenkin lähteiden mukaan lähde joutuu saksalaisten käsiin.
- 1990: Kommunistihallinnon sortumisen myötä porataan uusi kaivo länsiböömiläisten lähteiden valtionyrityksen suojeluksessa.
- Nykypäivä: Vettä kerää ja toimittaa ainutlaatuisesta Magnesia-nimisestä lähteestä Karlovarské minerální vody -osakeyhtiö. Se on korvaamaton magnesiumin lähde jokapäiväiseen magnesiumvarastojen täydennykseen.

“Magnesium on neljänneksi yleisin hivenaine ihmiskehossa ja toiseksi yleisin solujen sisäinen hivenaine. Magnesium on elintärkeää ihmiskehon yli 300 elinprosessille ja aineenvaihduntareaktiolle. Vähäisen magnesiumin saannin ja nykyisen elämäntyylin takia ihmiset kärsivät usein magnesiumin puutteesta. Magnesium on tärkeää lihasten normaalille toiminnalle, etenkin sydänlihaksen, kuten myös hermoston toiminnalle ja kehon energiaa tuottaville reaktioille.” Prof. MUDr. Zdeněk Zadák CSc., Tutkimus- ja tuotekehityskeskus, Prahan Charlesin yliopisto
“Magnesium on soluille elintärkeää, eikä sitä voida korvata millään muulla hivenaineella. Se on energiantuotannon kannalta välttämätöntä (se on tärkeää lihaksille muun muassa monenlaisen urheilun aikana) ja se liittyy yleisesti kehon proteiiniaineenvaihduntaan (lihasten muodostumiseen, entsyymeihin ja kehon useimpiin eläviin kudoksiin), se tukee myös hermoston toimintaa, esim. oppiessa jne. Sen lisäksi magnesium parantaa hedelmällisyyttä ja vähentää keskenmenon riskiä.” Prof. Tri. Sándor A. Kiss, Szegedin yliopisto, Budapest
Tsekin lääketieteellinen kilta suosittelee Magnesia-kivennäisvettä tieteellisen neuvostonsa julkaisemien asiantuntijamielipiteiden perusteella.